LOS KONFERANSEN 2023

17.-18. Oktober

Læring i den digitale tidsalder

Årets los konferanse tar for seg menneskets rolle i fremtidens arbeidsliv. Hvordan kan vi fremdeles legge til rette for læring og utvikling av mennesker og samtidig omfavne potensialet i ny teknologi for å skape et arbeidsliv der mennesker får mulighet til å være lærende og selvstendig tenkende individer. Til konferansen vil vi invitere læringscase som deler de gode, de dårlige og de vonde lærdommene fra digitaliseringsarbeid. Vi setter søkelys på menneskets rolle og hvordan et inkluderende arbeidsliv vil se ut i fremtiden samtidig som vi ønsker å løfte frem potensialet og mulighetene som ligger i moderne datakraft. Hvordan kan vi bidra til at digitalisering legger til rette for at arbeidslivet blir enda mer preget av læring, tillit og engasjement?

Vi kan nå bekrefte følgende foredragsholdere: Inga Strumke NTNU, Daryl Powell SINTEF Manufacturing og USN, Håvard Buhaug Coromant Trondheim og Tale Skjølsvik OsloMet. Vi lover også spennende og varierte læringscase.

Hold av datoene 17. og 18. oktober og møt opp på Lily Country Club en svipptur fra Gardermoen og Oslo. Vi garanterer for gode diskusjoner og høyt læringsutbytte.

Fullstendig program vil bli sluppet i løpet av April.

LOS 2023 (1)

Foredragsholdere ved LOS konferansen 2023

Daryl Powell

Daryl Powell – sjefsforsker i SINTEF Manufacturing 

«Learning in the age of digitalization – or Digitalization in the age of learning?»

In its 50th anniversary annual report (2020), the World Economic Forum identified “the ability to learn” as one of the most important skills to acquire in the digital age. But what if we were to look at this from a different angle? 

In his keynote speech, Professor Powell presents insights from his research on the learning perspectives of digital lean manufacturing systems. If lean is an education system, then what role does digitalization have to play?

Inga Strümke

Inga er forsker ved Norwegian Open AI Lab på NTNU, og har en bistilling som forsker hos SimulaMet. Hun er et kjent ansikt i norsk media, og har deltatt i kjente programmer som NRK Lindmo og NRK KlasseQuizen. Hun er mangeårig paneldeltaker i radioprogrammet Abels Tårn, og har en fast teknologispalte i Morgenbladet. Inga har jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens i 2021. Hun er tidligere podcast-vert for Norsk råd for digital etikk and har laget flere videokurs om kunstig intelligens, også på spansk.

I tillegg til å ha formidlet alt fra relativitetsteori, gravitasjonsbølger og kvantefysikk til statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike formater, har Inga engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som internasjonal keynote speaker og holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Inga er en aktiv forsker innen maskinlæring, forklarbar kunstig intelligens (XAI) og AI-etikk, med en sterk publikasjonsprofil.

 

Håvard Buhaug

Håvard Buhaug er daglig leder i Coromant Trondheim. «Lede læring i den digtale tidsalderen»

 

I læring ligger både det å ha informasjon eller fakta om noe og det å forstå betydningen av den informasjonen. Og nå i vår digitale tid er tilgjengeligheten på informasjon og fakta stor. Kan og skal vi ene og alene tenke og handle som at vi nå med «all» informasjon enkelt og raskt tilgjengelig har det vi trenger, også den vi tok til oss av læring og forståelse i den «analoge tidsalder»?   

Tale Skjølsvik

Tale Skjølsvik er en norsk samfunnsviter som forsker på strategi. Hun er professor og prodekan for forskning ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved Oslomet – storbyuniversitetet. Skjølsvik er også gjesteforeleser ved Universitetet i Oslo.

Skjølviks forskning er knyttet til hovedområdene strategi og ledelse i kunnskapsintensive tjenestebedrifter, digitalisering i arbeidslivet og innkjøp av konsulenttjenester.

Læringscaser i årets LOS vandring

Operatørskap 2.0 – Mer informasjon kommer

Fra tradisjonell snekkerbedrift til digitalt fyrtårn.

Hva har vi lært på vår digitaliseringsreise? Hvorfor mener vi mennesker er nøkkelen til å lykkes?

 

Mer informasjon kommer

Mer informasjon kommer

Mer informasjon kommer

Hvorfor bør du delta?

LOS Konferansen har de siste 7 årene vært en læringsarena for mange. Her er noen kommentarer fra tidligere deltakere når de fikk spørsmålet: Hvorfor skal du delta på Los konferansen?

“Deling av læring, inspirasjon, nettverk og kunnskapspåfyll”
“Det er praktisk og gjenkjennbart som gjør at jeg kan ta med meg erfaringsutveksling, ideer og kunnskap tilbake til egen lederhverdag”
“Det jeg setter pris på med LOS konferansen er den uformelle tonen. Diskusjon og deling av erfaringer mellom store og små, offentlige og private virksomheter”
“Det som begeistrer og gir læring sett fra mitt perspektiv er; Gruppearbeid med aktuelle tema/caser. Idé myldring og heftig positiv dialog og meningsutveksling i gruppene gjør at en felles " stor hjerne" kommer til et unikt resultat. En fantastisk læring innad i gruppen. For så deles med entusiasme i plenum”

Årets læringscaser levert av

ÅRETS PROGRAM

Praktisk Informasjon

Årets LOS konferanse avholdes ved Dyreparken hotell i Kristiansand: Dyreparkveien 2, 4609 Kristiansand

Det finnes flere måter å komme seg dit: 

  • Du kan komme med bil; Dyreparken har flere store parkeringsplasser.
  • Buss: det går buss til Dyreparken fra både øst og vest. Se akt.no for reiseplanlegger.
  • Togstasjonen i Kristiansand ligger i sentrum, like ved bussterminalen.
  • Med fly: Kristiansand lufthavn Kjevik ligger bare 10 minutter unna Dyreparken.

LOS KONFERANSEN 2023

Velkommen til årets Los Konferanse. I år har vi booket oss inn på Lily Country Club, som ligger en kort kjøretur fra Gardermoen, i naturskjønne omgivelser ved vakre Miklagard Golfklubb.

Årets priser

Medlem ordinær: 7990,-
Ikke-medlem: 8990,-                                    Student: 2990,-                                   

Priser er eks moms
Overnatting bestilles ved påmelding og kommer i tillegg til deltakeravgift. Pris per døgn: 1690,-


ønsker du kontakt med oss?

Ta kontakt her!