LÆRENDE ORGANISASJON, LÆRENDE SYSTEM

des 20, 2019

 Første uken I desember hadde vi siste samling på pilotgjennomføring av Los kurset Lærende Organisasjon, Lærende System. Deltakere fra Hennig-Olsen IS, Dyreparken, Vestre Toten Kommune, Ålesund Kommune, MRC Global og Eramet Norway møttes første gang på Campus Eramet Norway Porsgrunn der de blant annet spilte «Red Bead Experiment» og lærte om Demings System of Profound Knowledge. Vi gikk også gjennom rammeverket «Lærende Hverdag» for å undersøke potensialet til å forbedre ansattes, og dermed også organisasjonens, læringskapasitet. Vi hadde også en gjesteforelesning fra Deming Institutes Kelly Allan. Mellom samling 1 og 2 arrangerte vi webinarer med Jacques Chaize og Derek & Laura Cabrera.

Samling 2 ble gjennomført i Kongsberg og her fikk vi god hjelp av Mr. Kongsberg Rolf Qvenild, som ledet Kongsberg Våpenfabrikk gjennom de store omstillingene og skal ha en stor del av æren for at teknologimiljøet på Kongsberg lever i beste velgående. Forøvrig ble Rolf i oktober hedret med æresmedlemskap i Los Norge under årets Los Konferanse for sitt bidrag til utviklingen av kvalitetsledelse, Lean og Lærende organisasjoner i Norge. I Kongsberg besøkte deltakerne Semcon, som har spesialisert seg på å utvikle produkter med brukeren i sentrum.

Samling 3, i Trondheim, ble ledet av Jonathan Reams og John Richard Hanssen fra Center For Transformative Leadership. I denne avsluttende samlingen fikk deltakerne bryne seg på å tenke om sin egen tenkning og hvordan de kan trene for å utvikle dette. I Trondheim fikk vi låne flotte kurslokaler av MainTech og siste dagen var vi på gembabesøk hos Kantega. Der fikk deltakerne en gjennomgang av Kantegas strategi, de fikk også besøke et av teamene for å kunne gå lett mer i dybden på hvordan de jobber tett sammen med kundene sine for å utvikle gode produkter. 

Los Norge ønsker å takke alle bidragsytere til kurset; Bjarne Berg Wig, Rolf Qvenild, Lena Haugseth, Kari Heggholmen, Jonathan Reams & John Richard Hanssen hos CTL, Malin Guntveit & Tormod Holmslet hos Semcon, Marit Collin & Camilla Wadseth hos Kantega. Takk også til alle deltakerne! 

Kunne du tenke deg å delta på dette kurset? Informasjon om neste kursrunde finner du på www.losnorge.no/arrangementer   

Eivind Reke – Organisasjonssekretær Los Norge

59 kommentarer

  1. I am currently writing a paper and a bug appeared in the paper. I found what I wanted from your article. Thank you very much. Your article gave me a lot of inspiration. But hope you can explain your point in more detail because I have some questions, thank you. 20bet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *